Omgeving & tips

Op ontdekking op het mooie Waddeneiland Texel? Er zijn veel prachtige natuurgebieden te vinden, maar er zijn ook leuke uitstapjes te maken.

 

Onze tips? Je leest ze hieronder!

Wandelen en fietsen

Bossen, stranden, zee en duinen genoeg op Texel. Ontdek het eiland wandelend of fietsend. Een bezoekje aan Nationaal Park Duinen mag hierbij niet ontbreken. Ook een aanrader: een van de mountainbike routes volgen.

Fiets Huren

Ecomare

Bij Ecomare is van alles te beleven. Dit is het opvangcentrum voor zeehonden en vogels, maar ook een natuurmuseum én zeeaquarium. Hier bent u dus wel even zoet.

Paarden

Bent u een paardenliefhebber? Dan kunt u een strandrit met paarden maken. Een andere mogelijkheid is een huifkartocht of trekpaardrijden door de natuur bij Jan Plezier Texel.

Vuurtoren

Een must voor iedereen die er nog nooit is geweest: de vuurtoren van Texel. U kunt de vuurtoren beklimmen en genieten van een adembenemend uitzicht over zee via drie kanten.

Op het water

Lekker het water op? Ga met een rondvaartboot mee en wie weet spot u wel een zeehond! Een andere mogelijkheid is garnaalvissen. U gaat mee op de boot met échte vismannen, jullie vangen garnalen, leren er alles over en proeft ze natuurlijk ook nadat ze in de kookpot zijn geweest. Verser kan niet.